Uncategorized

Gott initiativ för Uppsalas trafik

Under året som har gått har Bygg För Framtiden varit i full gång och samarbetat med flertal projekt som har ansökt om ekonomisk hjälp genom att söka efter bidrag från Bygg För Framtiden.

Ett av dessa är Cykelkul, vilket är ett socialt projekt som startades våren 2017, och låter skolbarn få möjlighet att få träna sig i trafikkunskaper efter skoltid i Relitahallen. Projektet drivs av arrangören Jan Backeman och får stöd av Uppsala Cykelklubb. Syftet med projektet är att få ge barn och unga möjligheten att få träna sig i trafikkunskaper vid tidig ålder och lära sig att cykla säkert i trafiken.

– 2017 var jag runt i 3 skolor och fick då 35 anmälningar till Cykelkul. I år ville vi dubbla antalet så jag var runt i 6 skolor med resultatet att vi fick över 200 anmälningar. Vilket gensvar! Kändes visserligen väldigt tråkigt att säga nej till 150 barn men samtidigt är det ju ett tydligt tecken på att det är en viktig aktivitet vi håller på med. Tack vare stödet från Bygg För Framtiden kan vi vara med och göra Uppsala till en bättre cykelstad, säger Jan Backeman, arrangör för projektet Cykelkul.

För de företag som stöttar Bygg För Framtiden, Sh bygg, Bjerking och Sportfastigheter, ligger  det extra varmt om hjärta att möjliggöra en meningsfull fritid för ungdomar och tillåta ungdomar att fullfölja sina drömmar. Uppsala kommun, som också är med och stödjer Bygg För Framtiden, tillför till samarbetet fler möjligheter och resurser för unga att få utöva sina kulturella intressen.

För mer information besök www.byggforframtiden.se eller kontakta:

Rebecka Ell, marknadskoordinator Sh bygg, rebecka.ell@shbygg.se,070-592 71 10
Yvonne Ronnerfors, kommunikationschef Bjerking, yvonne.ronnerfors@bjerking.se,010-211 80 25
Magnus Lohe, affärsstrateg Sportfastigheter, magnus.lohe@sportfastigheter.se, 0730-79 86 66
Pia Sörås-Staflin, kulturstrateg Kulturförvaltningen Uppsala kommun, pia.soras-staflin@uppsala.se, 018-727 17 99

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *